قهوه ترک و اسپرسو دو تا از محبوب ترین نوشیدنی های قهوه در جهان هستند. هر دو ویژگی ها و طرفداران خاص خود را دارند. خب، کدوم بهتره؟ در این مقاله، قهوه ترک را با اسپرسو مقایسه کرده ایم تا می بینیم که چگونه آنها در برابر یکدیگر قرار می گیرند. ما متغیرهای مختلف دم کردن، مانند اندازه آسیاب، فشار و سایر عواملی که این دو نوشیدنی را متفاوت میکنند، بررسی کردیم. تا در پایان این مقاله، به خوبی درک کنید که کدام نوشیدنی برای شما مناسب تر است!
بیایید این را روشن کنیم، محتوای کافئین نگرانی اصلی ما در این مقاله نیست، اگرچه ما به آن خواهیم پرداخت. ما فکر می کنیم که اگر به کافئین بیشتری نیاز دارید، همیشه می توانید یک فنجان قهوه خوشمزه دیگر بنوشید.
برای دیدن انواع قهوه آدیشا کلیک کن
هنگام مقایسه اسپرسو با نوشیدنی های دیگر، چند سوال وجود دارد که مرتبط هستند. چقدر باید از دانه های قهوه استفاده کنیم، قهوه چقدر قوی است و چقدر قهوه مصرف کنیم؟ اما برای من، مهمترین سوال این است: «طعم آن چگونه است و چگونه یک فنجان قهوه اسپرسو با یک فنجان ترکی مقایسه می شود؟
بین طرز تهیه اسپرسو و قهوه ترک چند تفاوت وجود دارد. بسیاری از آنها آنقدر ناچیز هستند که باعث تغییر طعم و مزه نمی شوند. اما چند مورد از این تفاوت ها تمایز اصلی را در ظاهر و طعم مشخص می کند.
1- تفاوت اصلی قهوه ترک و اسپرسو، از منظر آماده سازی، فشار حین استخراج است. تفاوت دیگر اندازه آسیاب ریز مورد نیاز برای قهوه ترک در مقایسه با اسپرسو است. با این حال، اندازه آسیاب به اندازه اختلاف فشار مهم نیست.
2- تفاوت بزرگ دیگر این است که قهوه ترک بسیار ریزتر از اسپرسو آسیاب می شود و تقریباً به صورت پودر در می آید. این امر استخراج را بسیار افزایش می دهد و زمان استخراج را کمتر می کند. بسیاری از مردم بر این باورند که قهوه ترک حتی پس از یکبار درست کردن قابل استفاده است. به نظر آنها، این منجر به استخراج بیش از حد می شود و استخراج بیش از حد منجر به یک فنجان قهوه تلخ می شود. در حالی که استخراج برای مدتی ادامه می یابد، زیرا کف در تماس دائمی با آب است، استخراج بسیار کاهش می یابد تا جایی که واقعاً روی نوشیدنی تأثیر نمی گذارد.
3- سومین تفاوت عمده بین دو روش دم کردن قهوه، فیلتراسیون است. به طور سنتی، قهوه ترک به هیچ وجه فیلتر نمی شود، هر چند اقلیت آن را با استفاده از راه حل های بداهه فیلتر می کنند. تفاله ها در ته فنجان قرار می گیرند و چند جرعه آخر همیشه در فنجان باقی می مانند.
4- دمای دم کردن نیز در اینجا یک عامل مهم است و تأثیر مستقیمی بر طعم های قهوه استخراج شده دارد. قهوه ترک در دمای بالا گرم نمی شود، اگرچه در بسیاری از راهنماهای دم کردن، کلمه آب پز ذکر شده است. طبق روش سنتی در تهیه قهوه ترک، نمی توانید اجازه دهید قهوه بجوشد. هنگامی که قهوه در cezve بالا می آید، دم کردن به پایان می رسد. این دمای دم را بین 71 درجه سانتیگراد و 76 درجه سانتیگراد نگه می دارد، در مقایسه با 94 درجه سانتیگراد برای عصاره گیری یک شات اسپرسو.
5- از سوی دیگر، اسپرسو با یک سبد فیلتر فلزی فیلتر میشود، که تفالههای مصرف شده را حفظ میکند، اما اجازه میدهد روغنهای قهوه در فنجان استخراج شوند (مثل قهوه ترک، اما بر خلاف قهوه فیلتر معمولی).
6- یک تصور غلط رایج در دنیای قهوه وجود دارد که هر روش دم کردن قهوه نیاز به رست خاصی دارد.این کاملا نادرست است. می توانید از هر نوع رستی که دوست دارید، هم برای اسپرسو و هم برای قهوه ترک استفاده کنید.
7- به عنوان مثال، در شمال ایتالیا اسپرسوی خود را ترجیح می دهند با رست روشن تر تهیه کنند، در حالی که در جنوب ایتالیا ترجیح می دهند رست تیره تر باشد.
8- به طور مشابه، قهوه ترک به طور سنتی با رست تیره تهیه می شود، در حالی که قهوه یونانی (همان دستور با نام متفاوت) با رست روشن تر تهیه می شود.
9- افزودن شکر موضوع بحث دیگری است. قهوه ترک به طور سنتی با شکر تهیه می شود، اما بسیاری از مردم، از جمله دوستان من، آن را سیاه می نوشند. به همین ترتیب، بسیاری از ایتالیایی ها در اسپرسوی خود شکر اضافه می کنند، اما اسپرسوی سیاه نیز بسیار محبوب است.
قهوه ترک را نمی توان در دستگاه اسپرسوساز به دو دلیل مهم استفاده کرد. اولاً، قهوه ترک ریزتر از اسپرسو آسیاب می شود و از فیلترها عبور می کند و به دستگاه آسیب می رساند. ثانیاً، هر محصولی که از دستگاه خارج شود، طعم یا قوام مشخصه قهوه ترک یا اسپرسو را نخواهد داشت.
این یک تفاوت بسیار مهم است و برخی از افراد ممکن است از دم کردن اسپرسوی خود در خانه دلسرد شوند. دم کردن اسپرسو از نظر تجهیزات بسیار گران است. اگر میخواهید اسپرسوی خود را در خانه تهیه کنید، باید یک آسیاب قهوه و یک دستگاه اسپرسوساز بخرید. این برای یک اسپرسو سنتی است. اگر بودجه ندارید، موکا پات ممکن است جایگزین مناسبی باشد، اما این قهوه دقیقا اسپرسو نیست.
برای دیدن انواع دستگاه قهوه ساز کلیک کن
شات معمولی اسپرسو 28 گرم مایع است و در دمیتاس (فنجان قهوه خوری) سرو می شود. در ایتالیا، این رایجترین اندازه سرو کردن قهوه است، اگرچه مردم چندین وعده در روز قهوه می نوشند. در آمریکای شمالی دابل شات رایج ترین اندازه مصرف برای اسپرسو است.
قهوهی معمولی ترک هنوز در دمیتاس سرو میشود، اما فنجان آن پر است. غلظت قهوه ترک کمی کمتر از یک اسپرسو است، بنابراین یک دمیتاس کامل شما را عصبانی نمی کند. آنها همچنین چندین بار در روز سرو می شوند، زیرا نیاز به کافئین آن را ایجاب می کند.
کدام نوشیدنی برای شما مناسب است؟ اگر قهوه ای قوی اما با طعم لطیف تر دوست دارید، قهوه ترک انتخاب مناسبی برای شماست. اگر نوشیدنی های تند و تلخ تر و متعادل تر با اسیدیته را ترجیح می دهید، اسپرسو گزینه بهتری است. در نهایت، این شما هستید که تصمیم می گیرید کدام نوشیدنی را بیشتر دوست دارید!
مطالب مرتبط: